TIENSTAPPENPLAN       Registratienummer aanvragen (gratis)

Tweede huis in Spanje

Naast uw vaste stek een plek onder de zon is haast perfect. De meesten zullen erkennen dat de aanschaf niet zonder slag of stoot is gegaan maar als u zich vooraf goed informeert kan er weinig mis gaan. Informeer uzelf goed en ga nooit op het eerste gezicht af. Ook de fabel dat er meerderen kopers zijn gaat slechts op.

Makelaars willen snel verkopen en geef ze eens ongelijk. In midden Spanje Noord tot en met Zuid wordt voldoende gebouwd, in het Noorden (Catalonië) wordt veel minder gebouwd en dat drijft de prijzen op.
Ook het klimaat speelt een rol. Als u niet overwintert in Spanje kiest u het beste het Noorden van Spanje als plek voor uw tweede woning. Wil u juist een aangenaam klimaat in de winter dan is de Costa del Sol natuurlijk nadrukkelijk in beeld.


Wat stelt u als eis en wat zijn uw mogelijkheden?

Niet alleen de temperaturen spelen een rol bij de keuze voor een tweede woning in Spanje. Er zijn veel omstandigheden waar u rekening mee moet houden, wij noemen er enkele.

De makelaars

Elders op deze site treft u meer informtie aan over makelaars. Je kunt makelaars indelen in 'goed' en 'slecht' maar niemand heeft een sticker op zijn voorhoofd. Net zo goed dat de NVM niet garant staat voor kwaliteit ook al suggereert men graag van wel, ook Spaanse makelaars die georganiseerd zijn hebben zo hun belangen.
Leg uw oor te luisteren bij de kapper, in de kroeg of bij bewoners in een buurt waar u graag zou willen wonen. Laat een makelaar nooit blijken dat u alleen met hem in zee zult gaan.


Bouwkundige controle

Juridische controle

Dit kan geschieden door de makelaar of een advocaat. Elders op deze site treft u meer informatie aan over de Spaanse advocaat.
Alle noodzakelijke contracten kunnen worden opgemaakt, bankrekenigen geopend, vertalingen verzorgt, NIE nummers met u regelen, notaris afspraken maken en de nieuwe rekeningen op uw naam overschrijven. Kijk ook bij de 'gestor' want die kan veel van deze taken voor u regelen, de kosten zijn veel lager dan die van een advocaat.
Zeg achteraf nooit: "dat wist ik niet!"

Met HipoteCasa altijd de kat uit de boom en zeker niet in de zak!

contact pagina